CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Wednesday, March 16, 2011

RaPuH



Assalamualaikum wbh.

Salam Mahabbah kepada semua pembaca. Moga kalian terus berada dalam payung rahmatNYA.

Kali ni, sekadar nk kongsikan sebuah lagu dimana liriknya sangat menyentuh hati nurani. Lagi2 bila mengenangkan betapa banyaknya dosa2 ini pd Sang Pencinta..

RAPUH. Begitulah tajuk lagu yg dinyanyikan oleh seorang penasyid dari Indonesia.



Mesej lagu yg dibawa merupaka elemen terpenting bagi seseorang yg berdakwah melalui wasilah ini seperti Opick.




Sama2 lah kita menghayatinya. "Mendengar dengan hati"..

Detik waktu terus berjalan

Berhias gelap dan terang

Suka dan duka tangis dan tawa

Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi

Hadir bagai teman sejati

Di antara lelahnya jiwa

Dalam resah dan air mata

Kupersembahkan kepadaMu

Yang terindah dalam hidup

Meski ku rapuh dalam langkah

Kadang tak setia kepadaMu

Namun cinta dalam jiwa

Hanyalah padaMu


Maafkanlah bila hati

Tak sempurna mencintaiMu

Dalam dadaku harap hanya

DiriMu yang bertahta


Detik waktu terus berlalu

Semua berakhir padaMu



video

Thursday, March 10, 2011

Come Back!


Assalamualaikum wbh.

Alhamdulillah, dengan izinNYA dpt jua jari ini menari di pentas keyboard untuk memanaskan kembali dunia blog aku yg dah lama beku ni. Dan ianya perlukan rawatan segera ni. Istiqamahlah wahai aku.........



Jujurnya, x tahu nk post ape. Sekadar nak update blog ini agar tak " x telan dek panas, x lekang dek hujan" (erkk! betoi ka istilahnya tu.huhu)


Bila enjin dah panas, baru syok nk masuk gear mulakan perjalanan. Begitulah kiasan utk aku mulakan kembali dunia penulisan atau mungkin dunia dakwah di alam maya ni.

Ah, xnak citer panjang2. Biar ringkas namun padat. Macam iklan MILO pack tu.



Kalini, aku nak cuba dengan gaya penulisan yg sedikit berbeza dgn sebelum ni.(ah, retorik betol la aku ni!) (Cis, kau negative mind, gi la main2 jauh, jgn kacau minda positif aku).huhu.
OK, TOWARSD AN OPTIMIST MIND & ACTION!




Semoga Allah terus mengurniakan sedikit kekuatan pdku dan ilham untuk terus berblog. Dengan rahmat kasih sayangNYA jua setiap perkara itu berlaku. Tanpa semua itu, aku xkan ada daya di saat ini untuk melaksana & menulis. Bak kata kumpulan Raihan, "ucaplah Alhmdulillah, syukur kita kpd Allah"...
Kepada semua sahabt2 seperjuangan & pelawat blog ni yg x jemu2 melawatnya, sila jgn jemu dan terus bg sokongan kpd aku samapi aku dapat anugerah Penulis Blog Terbaik Asia.wahaha.. (Allah, niat tu cbe btolkn!!) Pesanan aku untuk diri sendiri yg penuh lemah ini dan jg utk yg tgh baca ni, buatlah semuanya kerana Allah. I'Allah moga2 ada sedikit keberkatan dlm setiap amalan. Ermm doakan aku ea!


(Allah, kucing pon nk berdoa jgk. kita manusia??)

“Memohonlah (mendoalah) kepada-Ku, Aku pasti perkenankan permohonan (doa) mu itu.”(Al-Mu'min:60)

Ok, setakat ini dahulu untuk kali ni. Semoga dipermudahkan urusan dlm setiap urusan kalian..=)

Assalamualaikum wbh.



~jalan-jalan cari ilham~